
Badanie FoodDetective jest metodą wykrywania we krwi przeciwciał klasy G dla składników pokarmowych. Badanie pozwala jakościowo określić podniesiony poziom przeciwciał IgG specyficznych dla 59 pokarmów pogrupowanych na 46 polach.
Zalety Badania:
- wysoka czułość, swoistość i dokładność zapewniają wiarygodność wyniku,
- dobrze dobrany panel antygenów (59 produktów),
- spełnia standardy wyrobów medycznych do diagnostyki in vitro.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: probówkę do pobrania krwi, dwie lancety do przekłucia palca, gazik dezynfekcyjny, plaster z opatrunkiem, plastikowy woreczek na zużyte materiały, plastikowy pojemnik ochronny dla probówki, formularz zamówienia oraz instrukcję pobierania próbki krwi.
Produkty mleczne
- jajko
- mleko krowie
Ryby i owoce morza
- dorsz
- łupacz
- płastuga
- krab
- homar
- krewetki (2 rodzaje)
- omułek
- pstrąg
- łosoś
- tuńczyk
Owoce
- jabłko
- cytryna
- pomarańcza
- truskawka
- oliwka
- arbuz
- melon
- czarna porzeczka
- czerwona porzeczka
Produkty zbożowe
- kukurydza
- owies
- ryż
- żyto
- pszenica
- gliadyna (gluten)
- pszenica twarda (durum)
Zioła i przyprawy
- czosnek
- imbir
Drób i mięso
- kurczak
- wieprzowina
- wołowina
- jagnięcina
Orzechy i nasiona
- orzechy nerkowca
- migdały
- orzechy ziemne
- orzechy włoskie
- orzechy brazylijskie
Warzywa
- groszek zielony
- fasola biała
- soczewica
- brokuły
- kapusta biała
- ziemniaki
- marchew
- ogórek
- papryka
- pomidor
- seler
- por
Pozostałe produkty
- drożdże piwowarskie
- drożdże piekarskie
- grzyby
- kakao
- herbata czarna

FoodTest 40 to podstawowy panel w kierunku nietolerancji pokarmowej (nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej), obejmujący podstawowe produkty m.in jaja (z rozróżnieniem na żółtko i białko), mleko, pszenicę, orzechy i białko gliadynę (gluten).
Zalety badania:
- ilościowy wynik badania w U/ml,
- oznaczenie z niewielkiej ilości materiału,
- czytelny wynik badania z podziałem na grupy pokarmów,
- graficzne przedstawienie stopnia reaktywności.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: probówkę do pobrania krwi, dwie lancety do przekłucia palca, gazik dezynfekcyjny, plaster z opatrunkiem, plastikowy woreczek na zużyte materiały, plastikowy pojemnik ochronny dla probówki, formularz zamówienia oraz instrukcję pobierania próbki krwi.
Produkty mleczne
- białko jaja
- żółtko jaja
- mleko krowie
Ryby i owoce morza
- dorsz
- łupacz
- płastuga
- krab
- homar
- krewetki
Owoce
- jabłko
- cytryna
- pomarańcza
- truskawka
- gruszka
- jeżyna
- malina
- grejpfrut
Produkty zbożowe
- kukurydza
- owies
- ryż
- żyto
- pszenica
- gliadyna (gluten)
Drób i mięso
- kurczak
- indyk
- wieprzowina
- wołowina
Orzechy i nasiona
- orzechy nerkowca
- migdały
- orzechy laskowe
- orzechy ziemne
Warzywa
- fasola czerwona
- groszek zielony
- fasola biała
- brokuły
- kapusta biała
- kalafior
- soja
Pozostałe produkty
- drożdże piwowarskie
- drożdże piekarskie

FoodPrint 80+ to najmniejszy panel w kierunku nietolerancji pokarmowej (nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej) oparty o technikę mikromacierzową. Zawiera różne grupy produktów jak nabiał, zboża, warzywa, owoce, ryby, mięso, owoce morza, orzechy, jak i przyprawy. Zalecany wszystkim osobom zmagającymi się z przewlekłymi schorzeniami.
Zalety Badania:
- ilościowy wynik badania w U/ml,
- oznaczenie z niewielkiej ilości materiału,
- czytelny wynik badania z podziałem na grupy pokarmów,
- graficzne przedstawienie stopnia reaktywności,
- szerokie panele antygenów pokarmowych,
- bardzo wysoka czułość ze względu na zachowanie trójwymiarowej struktury antygenów,
- możliwość wykluczenia reakcji krzyżowych pomiędzy pokarmami.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: probówkę do pobrania krwi, dwie lancety do przekłucia palca, gazik dezynfekcyjny, plaster z opatrunkiem, plastikowy woreczek na zużyte materiały, plastikowy pojemnik ochronny dla probówki, formularz zamówienia oraz instrukcję pobierania próbki krwi.
Produkty mleczne
- białko jaja
- żółtko jaja
- mleko krowie
Ryby i owoce morza
- dorsz
- łupacz
- płastuga
- krab
- homar
- krewetki
- omułek
- pstrąg
- łosoś
- tuńczyk
- przegrzebki
- turbot
Owoce
- jabłko
- cytryna
- pomarańcza
- truskawka
- gruszka
- oliwka
- limonka
- ananas
- kiwi
- brzoskwinia
- melon
- morela
- jeżyna
- malina
- grejpfrut
- czarna porzeczka
Produkty zbożowe
- kukurydza
- owies
- ryż
- żyto
- pszenica
- gliadyna (gluten)
- pszenica twarda (durum)
- jęczmień
- otręby pszenne
Zioła i przyprawy
- czosnek
- gorczyca
- ziarna pieprzu
- bazylia
- imbir
- kminek
- koperek
- chmiel
- mięta
Drób i mięso
- kurczak
- indyk
- wieprzowina
- wołowina
- jagnięcina
- sarnina
Orzechy i nasiona
- orzechy nerkowca
- migdały
- orzechy laskowe
- orzechy ziemne
- orzechy włoskie
- orzechy brazylijskie
Warzywa
- fasola czerwona
- groszek zielony
- fasola biała
- soczewica
- brokuły
- kapusta biała
- kalafior
- soja
- ziemniaki
- marchew
- ogórek
- papryka
- pomidor
- bakłażan
- seler
- por
Pozostałe produkty
- drożdże piwowarskie
- drożdże piekarskie
- grzyby
- kakao
- herbata czarna
FoodPrint 120+ to panel w kierunku nietolerancji pokarmowej (nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej) oparty o metodę mikromacierzy, uwzględniający wszystkie grupy produktów spożywczych. Zalecany jest osobom dorosłym i dzieciom, którzy mają przewlekłe dolegliwości.
Zalety Badania:
- ilościowy wynik badania w U/ml,
- oznaczenie z niewielkiej ilości materiału,
- czytelny wynik badania z podziałem na grupy pokarmów,
- graficzne przedstawienie stopnia reaktywności,
- szerokie panele antygenów pokarmowych,
- bardzo wysoka czułość ze względu na zachowanie trójwymiarowej struktury antygenów,
- możliwość wykluczenia reakcji krzyżowych pomiędzy pokarmami.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: probówkę do pobrania krwi, dwie lancety do przekłucia palca, gazik dezynfekcyjny, plaster z opatrunkiem, plastikowy woreczek na zużyte materiały, plastikowy pojemnik ochronny dla probówki, formularz zamówienia oraz instrukcję pobierania próbki krwi.
Produkty mleczne
- białko jaja
- żółtko jaja
- mleko krowie
- mleko kozie
- mleko owcze
Ryby i owoce morza
- dorsz
- krab
- homar
- krewetki
- omułek
- ostryga
- małż (venus mercenaria)
- morszczuk
- pstrąg
- łosoś
- tuńczyk
- sola
- kalmar
- ośmiornica
- anchois
- sardynka
- sepia
- okoń morski
Owoce
- jabłko
- cytryna
- pomarańcza
- truskawka
- gruszka
- oliwka
- wiśnia
- winogrona
- limonka
- ananas
- banan
- kiwi
- brzoskwinia
- śliwka
- figi
- arbuz
- melon
- mandarynka
- morela
Produkty zbożowe
- kukurydza
- owies
- ryż
- żyto
- pszenica
- gliadyna (gluten)
- pszenica twarda (durum)
- jęczmień
- gryka zwyczajna
Zioła i przyprawy
- czosnek
- gorczyca
- ziarna pieprzu
- papryczka chilli
- nać pietruszki
- bazylia
- goździki
- kolendra
- kminek
- koperek
- chmiel
- mięta
- gałka muszkatołowa
- szałwia
- tymianek
- wanilia
Drób i mięso
- kurczak
- indyk
- wieprzowina
- wołowina
- jagnięcina
- kaczka
- cielęcina
- sarnina
Orzechy i nasiona
- orzechy nerkowca
- migdały
- orzechy laskowe
- orzechy ziemne
- orzechy włoskie
- pistacje
- nasiona słonecznika
- sezam
- orzechy brazylijskie
- kokos
Warzywa
- fasola czerwona
- fasolka szparagowa
- groszek zielony
- fasola biała
- soczewica
- brokuły
- kapusta biała
- kalafior
- soja
- ziemniaki
- marchew
- ogórek
- papryka
- pomidor
- bakłażan
- sałata
- cebula
- cykoria
- szpinak
- seler
- por
- brukselka
- burak
- szparagi
Pozostałe produkty
- drożdże piwowarskie
- drożdże piekarskie
- grzyby
- kakao
- herbata czarna
- kawa
- herbata zielona
- karob

FoodPrint 160+ to panel wyselekcjonowanych antygenów pokarmowych w kierunku nietolerancji pokarmowej (nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej) oparty o metodę mikromacierzy. Przeznaczony dla wegetarian, którzy również są obarczeni ryzykiem nietolerancji pokarmowej. Zboża, nabiał, a nawet warzywa i owoce mogą być źródłem różnych przewlekłych objawów.
Zalety Badania:
- ilościowy wynik badania w U/ml,
- oznaczenie z niewielkiej ilości materiału,
- czytelny wynik badania z podziałem na grupy pokarmów,
- graficzne przedstawienie stopnia reaktywności,
- szerokie panele antygenów pokarmowych,
- bardzo wysoka czułość ze względu na zachowanie trójwymiarowej struktury antygenów,
- możliwość wykluczenia reakcji krzyżowych pomiędzy pokarmami.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: probówkę do pobrania krwi, dwie lancety do przekłucia palca, gazik dezynfekcyjny, plaster z opatrunkiem, plastikowy woreczek na zużyte materiały, plastikowy pojemnik ochronny dla probówki, formularz zamówienia oraz instrukcję pobierania próbki krwi.
Produkty mleczne
- białko jaja
- żółtko jaja
- mleko krowie
- mleko kozie
- mleko owcze
- mleko bawole
- alfa-laktoalbumina
- beta-laktoglobulina
- kazeina
Owoce
- jabłko
- cytryna
- pomarańcza
- truskawka
- gruszka
- oliwka
- wiśnia
- winogrona
- limonka
- ananas
- banan
- kiwi
- brzoskwinia
- śliwka
- figi
- arbuz
- melon
- mandarynka
- morela
- jeżyna
- malina
- grejpfrut
- czarna porzeczka
- czerwona porzeczka
- żurawina
- awokado
- nektarynka
- jagoda
- gruszla
- liczi chińskie
- mango
- morwa
- papaja
- granat
- rodzynki
- rabarbar daktyle
Produkty zbożowe
- kukurydza
- owies
- ryż
- żyto
- pszenica
- gliadyna (gluten)
- pszenica twarda (durum)
- jęczmień
- gryka zwyczajna
- otręby pszenne
- kasza jaglana
- pszenica orkisz
- mąka kukurydziana
- kuskus
- amarantus
- tapioka
- słód jęczmienny
Zioła i przyprawy
- czosnek
- gorczyca
- ziarna pieprzu
- papryczka chilli
- nać pietruszki
- bazylia
- imbir
- cynamon
- goździki
- kolendra
- kminek
- koperek
- chmiel
- mięta
- gałka muszkatołowa
- szałwia
- tymianek
- wanilia
- miłorząb japoński
- anyż
- liść laurowy
- rumianek
- pieprz cayenne
- curry
- lukrecja
- majeranek
- pokrzywa
- mięta pieprzowa
- rozmaryn
- szafran
- estragon
- żeńszeń
Orzechy i nasiona
- orzechy nerkowca
- migdały
- orzechy laskowe
- orzechy ziemne
- orzechy włoskie
- pistacje
- nasiona słonecznika
- sezam
- orzeszki piniowe
- orzechy brazylijskie
- kokos
- cibora jadalna
- orzechy makadamia
- len zwyczajny
- rzepak
Warzywa
- fasola czerwona
- fasolka szparagowa
- groszek zielony
- fasola biała
- soczewica
- brokuły
- kapusta biała
- kalafior
- soja
- ziemniaki
- marchew
- ogórek
- papryka
- pomidor
- bakłażan
- sałata
- cebula
- kabaczek zielony
- koper włoski
- dynia
- cykoria
- szpinak
- kapary
- karczoch
- cieciorka
- seler
- por
- brukselka
- burak
- szalotka
- szparagi
- komosa ryżowa
- kapusta czerwona
- bób
- boćwina
- rukola
- słodki ziemniak
- rzepa
- rzodkiewka
- rukiew wodna
- maniok jadalny
Pozostałe produkty
- drożdże piwowarskie
- drożdże piekarskie
- grzyby
- kakao
- herbata czarna
- kawa
- kasztan jadalny
- miód
- nasiona kola
- agar agar
- aloes zwyczajny
- cukier trzcinowy
- herbata zielona
- karob
- transglutaminaza
FoodPrint 220+ to szczegółowy panel w kierunku nietolerancji pokarmowej (nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej), oparty o technikę mikromacierzową, pozwalający na wykluczenie reakcji krzyżowych pomiędzy pokarmami i skomponowanie kompleksowych zaleceń żywieniowych. Polecany w przebiegu chorób alergicznych i autoimmunologicznych.
Zalety Badania:
- ilościowy wynik badania w U/ml,
- oznaczenie z niewielkiej ilości materiału,
- czytelny wynik badania z podziałem na grupy pokarmów,
- graficzne przedstawienie stopnia reaktywności,
- szerokie panele antygenów pokarmowych,
- bardzo wysoka czułość ze względu na zachowanie trójwymiarowej struktury antygenów,
- możliwość wykluczenia reakcji krzyżowych pomiędzy pokarmami.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: probówkę do pobrania krwi, dwie lancety do przekłucia palca, gazik dezynfekcyjny, plaster z opatrunkiem, plastikowy woreczek na zużyte materiały, plastikowy pojemnik ochronny dla probówki, formularz zamówienia oraz instrukcję pobierania próbki krwi.
Produkty mleczne
- białko jaja
- żółtko jaja
- mleko krowie
- mleko kozie
- mleko owcze
- mleko bawole
- alfa-laktoalbumina
- beta-laktoglobulina
- kazeina
Ryby i owoce morza
- dorsz
- łupacz
- płastuga
- krab
- homar
- krewetki
- omułek
- ostryga
- małż (venus mercenaria)
- morszczuk
- pstrąg
- łosoś
- tuńczyk
- sola
- kalmar
- ośmiornica
- anchois
- sardynka
- sepia
- okoń morski
- małż (ensis directus)
- przegrzebki
- ślimak morski
- śledź
- makrela
- włócznik
- morlesz
- turbot
- okoń
- karp
- kawior
- sercówka jadalna
- wąsonogi
- węgorz
- żabnica
- szczupak
- dorada
- glony espaguette
- glon spirulina
- glon wakame
Owoce
- jabłko
- cytryna
- pomarańcza
- truskawka
- gruszka
- oliwka
- wiśnia
- winogrona
- limonka
- ananas
- banan
- kiwi
- brzoskwinia
- śliwka
- figi
- arbuz
- melon
- mandarynka
- morela
- jeżyna
- malina
- grejpfrut
- czarna porzeczka
- czerwona porzeczka
- żurawina
- awokado
- nektarynka
- jagoda
- gruszla
- liczi chińskie
- mango
- morwa
- papaja
- granat
- rodzynki
- rabarbar daktyle
Produkty zbożowe
- kukurydza
- owies
- ryż
- żyto
- pszenica
- gliadyna (gluten)
- pszenica twarda (durum)
- jęczmień
- gryka zwyczajna
- otręby pszenne
- kasza jaglana
- pszenica orkisz
- mąka kukurydziana
- kuskus
- amarantus
- tapioka
- słód jęczmienny
Zioła i przyprawy
- czosnek
- gorczyca
- ziarna pieprzu
- papryczka chilli
- nać pietruszki
- bazylia
- imbir
- cynamon
- goździki
- kolendra
- kminek
- koperek
- chmiel
- mięta
- gałka muszkatołowa
- szałwia
- tymianek
- wanilia
- miłorząb japoński
- anyż
- liść laurowy
- rumianek
- pieprz cayenne
- curry
- lukrecja
- majeranek
- pokrzywa
- mięta pieprzowa
- rozmaryn
- szafran
- estragon
- żeńszeń
Drób i mięso
- kurczak
- indyk
- wieprzowina
- wołowina
- jagnięcina
- mięso królika
- kaczka
- cielęcina
- sarnina
- konina
- mięso strusie
- mięso z woła
- mięso z kuropatwy
- mięso przepiórcze
- mięso z dzika
- mięso z kozy
Orzechy i nasiona
- orzechy nerkowca
- migdały
- orzechy laskowe
- orzechy ziemne
- orzechy włoskie
- pistacje
- nasiona słonecznika
- sezam
- orzeszki piniowe
- orzechy brazylijskie
- kokos
- cibora jadalna
- orzechy makadamia
- len zwyczajny
- rzepak
Warzywa
- fasola czerwona
- fasolka szparagowa
- groszek zielony
- fasola biała
- soczewica
- brokuły
- kapusta biała
- kalafior
- soja
- ziemniaki
- marchew
- ogórek
- papryka
- pomidor
- bakłażan
- sałata
- cebula
- kabaczek zielony
- koper włoski
- dynia
- cykoria
- szpinak
- kapary
- karczoch
- cieciorka
- seler
- por
- brukselka
- burak
- szalotka
- szparagi
- komosa ryżowa
- kapusta czerwona
- bób
- boćwina
- rukola
- słodki ziemniak
- rzepa
- rzodkiewka
- rukiew wodna
- maniok jadalny
Pozostałe produkty
- drożdże piwowarskie
- drożdże piekarskie
- grzyby
- kakao
- herbata czarna
- kawa
- kasztan jadalny
- miód
- nasiona kola
- agar agar
- aloes zwyczajny
- cukier trzcinowy
- herbata zielona
- karob
- transglutaminaza

Witamina D jest kluczowa w utrzymywaniu prawidłowego stężenia wapnia we krwi, a tym samym odpowiedniej struktury i funkcji kośćca. Rozpoczęte w ostatnich latach szeroko zakrojone badania nad wpływem witaminy D na organizm ludzki ujawniły szereg jej innych zastosowań. Poza układem kostnym wpływa ona także na układy: nerwowy, mięśniowy, immunologiczny, krążenia czy rozrodczy. Jej prawidłowy poziom zmniejsza ryzyko zachorowania na choroby autoimmunologiczne, niektóre typy nowotworów, cukrzycę, choroby układu krążenia czy nadciśnienie tętnicze.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: bibułkę do pobrania suchej kropli krwi, gazik do dezynfekcji, nakłuwacz, gazik jałowy, torebkę strunową z pochłaniaczem wilgoci, instrukcję pobrania, skierowanie oraz kopertę zwrotną do wysłania próbki do laboratorium.

Na czym polega badanie AdrenalPrint?
- Za pomocą specjalnego zestawu pobraniowego pacjent pobiera 5 próbek śliny w określonych porach dnia
- Wynik badania jest dostępny w ciągu 15 dni roboczych od zarejestrowania próbki w laboratorium
Kto powinien wykonać badanie AdrenalPrint?
- Osoby z otyłością (szczególnie z otyłością brzuszną)
- Osoby z zespołem metabolicznym
- Osoby z zburzeniami glikemii i cukrzycą typu 2.
- Osoby z hipoglikemią reaktywną
- Osoby pracujące zmianowo
- Osoby z chorobami z autoagresji i alergiami
- Osoby z łysieniem telogenowym
- Osoby z zaburzeniami hormonalnymi (zaburzeniami płodności, trądzikiem, PCOS)
- Osoby po 60 r.ż.
- Sportowcy
- Osoby z zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi
Czym wyróżnia się badanie AdrenalPrint?
- 5-punktowy pomiar kortyzolu ze śliny, w tym pomiar tuż po przebudzeniu pozwala na dokładne określenie reakcji organizmu na poranny wyrzut kortyzolu
- 2-punktowy pomiar DHEA
- Indeks kortyzol/DHEA pozwala na ocenę równowagi pomiędzy tymi hormonami
- Specjalnie opracowany algorytm pozwala na zakwalifikowanie pacjenta do trzy stopniowej skali dysfunkcji nadnerczy i poziomu stresu
- Do wyniku jest załączona interpretacja ze wskazówkami dla pacjenta
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: 5 probówek na ślinę, 5 rurek ułatwiających zebranie śliny do probówki, torebka strunowa na probówki, skierowanie na badania i instrukcje pobrania.

Na czym polega badanie StressPrint?
- Za pomocą specjalnego zestawu pobraniowego pacjent pobiera próbkę moczu i 3 próbki śliny w określonych porach dnia
- Wynik badania jest dostępny w ciągu 15 dni roboczych od zarejestrowania próbki w laboratorium
Kto powinien wykonać badanie StressPrint?
- Osoby poddane przewlekłemu stresowi psychologicznemu np. pracownicy korporacji, służby zdrowia, pracownicy zmianowi, , policjanci, strażacy, ochroniarze
- Osoby cierpiące na zaburzenia psychiczne i neurologiczne: depresja, przewlekłe zmęczenie, nerwice, lęki, ADHD, choroba Parkinsona, schizofrenia, autyzm, problemy z koncentracją, bezsenność,
- Osoby uprawiające wyczynowo sport
- Osoby z zaburzeniami hormonalnymi np. zespołem napięcia przedmiesiączkowego, zespołem policystycznych jajników
- Osoby z zaburzeniami libido
- Osoby z fibromialgią i nadwrażliwe na ból
- Osoby cierpiące na przewlekłe bóle głowy i migreny
- Osoby cierpiące na choroby autoimmunologiczne np. choroba Hashimoto, cukrzyca typu 1
- Osoby z nadwrażliwościami pokarmowymi
- Osoby z problemami żołądkowo-jelitowymi np. IBS, wrzody żołądka i dwunastnicy, choroby zapalne jelit
- Osoby z kołataniem serca, drżeniem rąk i ciągłym niepokojem
- Osoby z problemami skórnymi skórne np. trądzikiem, AZS
- Osoby cierpiące na częste infekcje wirusowe i bakteryjne np. opryszczka, angina
- Osoby z zaburzeniami metabolicznymi np.otyłością, insulinoopornością, cukrzycą typu 2
Czym wyróżnia się badanie StressPrint?
- 3-punktowy pomiar kortyzolu ze śliny
- 2-punktowy pomiar DHEA
- Badanie najważniejszych neuroprzekaźników hamujących serotoniny i GABA w moczu
- Badanie najważniejszych neuroprzekaźników stymulujących dopaminy, noradrenaliny i adrenaliny w moczu
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: pojemnik do pobrania moczu ze stabilizatorem materiału, 2 bibułki do nasączenia, torebka strunowa z pochłaniaczem wilgoci na bibułki, 3 probówki na ślinę, torebka strunowa na probówki, skierowanie na badanie i instrukcja pobrania.

Badanie mikroflory GutFlora umożliwia ocenę składu mikroflory jelitowej i diagnostykę dysbioz układu pokarmowego. Badanie jest ilościową oceną głównych grup bakterii tlenowych, beztlenowych oraz grzybów znajdujących się w jelicie człowieka.
Wskazania do wykonania badania mikroflory GutFlora:
- zaburzenia żołądkowo-jelitowe (przewlekłe biegunki, zaparcia, gazy, wzdęcia, zgaga, bóle brzucha itp.),
- nadwaga i otyłość,
- przebyta antybiotykoterapia, nadużywanie leków przeciwbólowych,
- alergie, częste infekcje układu oddechowego,
- zespół przewlekłego zmęczenia i problemy z koncentracją,
- przewlekły stres,
- bóle głowy i migreny, depresja, zaburzenia snu,
- cesarskie cięcie i/lub sztuczne karmienie niemowląt,
- podeszły wiek,
- niehigieniczny tryb życia (brak ruchu, niezdrowe odżywianie, nałogi),
- monotonna dieta, bogata w wysoko przetworzoną żywność.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: pojemnik z łopatką do pobierania kału, podkładkę na toaletę do pobrania próbki kału, wkład chłodzący, pudełko styropianowe, kopertę foliową , instrukcję pobrania i skierowanie na badanie.

Badanie mikroflory GutFlora plus ma na celu oprócz ilościowej oceny głównych grup bakterii tlenowych, beztlenowych oraz grzybów, ocenę wydajności procesu trawienia oraz markerów zapalnych.
Wskazania do wykonania badania mikroflory GutFlora:
- zaburzenia żołądkowo-jelitowe (przewlekłe biegunki, zaparcia, gazy, wzdęcia, zgaga, bóle brzucha itp.),
- nadwaga i otyłość,
- przebyta antybiotykoterapia, nadużywanie leków przeciwbólowych,
- alergie, częste infekcje układu oddechowego,
- zespół przewlekłego zmęczenia i problemy z koncentracją,
- przewlekły stres,
- bóle głowy i migreny, depresja, zaburzenia snu,
- cesarskie cięcie i/lub sztuczne karmienie niemowląt,
- podeszły wiek,
- niehigieniczny tryb życia (brak ruchu, niezdrowe odżywianie, nałogi),
- monotonna dieta, bogata w wysoko przetworzoną żywność.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: pojemnik z łopatką do pobierania kału, podkładkę na toaletę do pobrania próbki kału, wkład chłodzący, pudełko styropianowe, kopertę foliową , instrukcję pobrania i skierowanie na badanie.

Badanie pasożytów Parazyt jest niezbędne do prawidłowego określenia przyczyn objawów związanych z inwazjami pasożytniczymi.
Objawy inwazji pasożytniczych
- zaburzenia żołądkowo-jelitowe jak np.: przewlekłe biegunki, zaparcia, gazy, wzdęcia, zgaga, bóle brzucha, mdłości i wymioty itp.,
- zespół złego wchłaniania, objawiający się niedoborami np. żelaza, witamin z grupy B,
- świąd odbytu,
- dolegliwości ze strony układu nerwowego: bóle głowy i migreny, depresja, zaburzenia snu,
- zmiany skórne jak np.: wysypka, rumień,
- utrata masy ciała, niedożywienie.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: trzy pojemniki z łopatką do pobierania kału, trzy podkładki na toaletę do pobrania próbki kału, wkład chłodzący, pudełko styropianowe, kopertę foliową , instrukcję pobrania i skierowanie na badanie

Badanie obejmuje panel 45 polimorfizmów określających predyspozycje genetyczne dotyczące żywienia i sprawności fizycznej. Badanie zostało opracowane przez firmę Nutrigenomix przy współpracy ze światowej klasy naukowymi autorytetami w dziedzinie nutrigenetyki.
Zestaw do pobrania materiału, zawiera: wymazówkę do pobrania wymazu z jamy ustnej, tubę ochronną do transportu, kapsułkę pochłaniającą nadmiar wilgoci i instrukcję pobrania.